Tek tava da dev lezzet: Kremalı sarımsaklı tavuk tarifi, nasıl yapılır?

admin

Kremalı sarımsaklı tavuk, tek tava içerisinde yapılan ve lezzetiyle tüm tavuk tariflerini geride bırakan bir tariftir. Akşam yemeği menüsüne farklı ve kolay bir seçenek arayanların imdadına yetişecek güzellikte bir tavuk yemeğidir.

Tavukların önden kızartılması şinitzel havası, içerisindeki sarımsaklar da yemeğe lezzetli bir aroma kazandıracak. Kremalı sarımsaklı tavuk tarifini yaparken kızartmasından sosuna kadar tüm aşamaları tek tava içerisinde gerçekleşir ve ardından dağılmış bir mutfak görüntüsü bırakmaz.

İşte lezzetiyle nefesinizi kesecek, tek tava içerisinde yapabileceğiniz en basit ve lezzetli kremalı sarımsaklı tavuk tarifi…

KREMALI SARIMSAKLI TAVUK TARİFİ

4 KİŞİLİK    /    HAZIRLIK SÜRESİ: 10 DAKİKA    /    PİŞİRME SÜRESİ: 30 DAKİKA



Kremalı Sarımsaklı Tavuk Tarifi İçin Malzemeler;

  • 2 adet tavuk göğsü
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Çeyrek çay kaşığı karabiber
  • Çeyrek su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 8-9 düş sarımsak
  • 1 su bardağı tavuk suyu
  • Bir su bardağından iki parmak az ağır krema
  • Yarım çay kaşığı sarımsak tozu
  • Tuz, karabiber

Kremalı Sarımsaklı Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?



Adım 1

Kremalı sarımsaklı tavuk tarifini yapmak için öncelikle 2 adet tavuk göğsünü ortadan ikiye bölerek dört tane ince fileto elde edin. Oluşan 4 parça fileto eti tuz ve karabiberle baharatlayın ve ardından her yanına gelecek şekilde una bulayın.

Adım 2

Büyük bir kızartma tavasını orta ateşte ısıtın ve içerisine zeytinyağını ve bir yemek kaşığı tereyağını ekleyip eritin. Yağ kızdıktan sonra tavukları aralarında mesafe olacak şekilde tavaya alın ve her iki yüzeyi de altın rengi olacak şekilde pişirin. Pişen tavukları ayrı bir tavanın içerisine alın, soğumaması için üzerini kapatın.

Adım 3

Sarımsakların kabuklarını soyun ve büyük bir şef bıçağının yan yüzeyi ile güzelce ezin. Tavukları çıkardığınız tavanın içerisine kalan bir yemek kaşığı tereyağını da ekleyip sarımsakları atın. Kısık ateşte sarımsakları yaklaşık 3 dakika sürekli karıştırarak hafifçe kızartın.

Adım 4

Sarımsakların kokusu çıkıp renk değiştirmeye başladıktan sonra tavanın içerisine tavuk suyunu ve kremayı ekleyin. Sarımsak tozunu da ilave edip güzelce karıştırın. Tavanın dibindeki yapışmış kahverengi parçaları yemeğe lezzet vermesi için kaşık yardımıyla kazıyın.

Adım 5

Tavadaki sos yaklaşık 10 dakika boyunca yarı yarıya azalana kadar pişirin. Sos koyulaşıp kaynamaya başlayınca tadına bakın ve gerekirse tuz ve karabiber ekleyerek tatlandırın. Koyulaşan sosun içerisine tavukları alın. Sosu çekmeleri ve ısınmaları için birkaç dakika daha pişirip ocaktan alın.

Kremalı sarımsaklı tavuk yemeğinin üzerine taze doğranmış maydanoz serpip servis edin. Afiyet olsun!

Yorum yapın